úterý 11. listopadu 2014

Božský bastard | Christina Lauren

Christina Lauren

Originál: Beautiful Bastard

Vydání v ČR: Jota

301 stran

Chloe Millsové schází čtyři měsíce a bude mít titul MBA v kapse. Tvrdě pracovala, aby se dostala tam, kde je. Pracuje jako stážistka pro Ryan Media, kde je pravou rukou Bennetta Ryana, božského bastarda. Zatímco s celou rodinou majitelů si skvěle rozumí, Bennetta nemůže vystát. A všichni vědí, že je tento pocit vzájemný. Jenže, když odhodí zábrany, stane se něco, co by ani jeden z nich nikdy nečekal.
Co se stane, když se přitahují dva extrémně ambiciózní lidé? A co budou jeden pro druhého ochotni obětovat ve hře, kde o jejich práci a pověst?


"Šest dvacet. Pan Ryan mě pěkně sprdne. Měla jsem dvacet minut zpoždění. A jak už jsem dneska ráno zakusila na vlastní kůži, on zpoždění nesnáší. „Zpoždění" bylo slovo, které se v Debiloidním slovníku Bennetta Ryana nenacházelo. Podobně jako „srdce", „laskavost", „soucit", „pauza na oběd" a „děkuji"."



Autorky
Christina Lauren je pseudonym dvou autorek,Christiny Hobbsové a Lauren Billingsové.Na románu Božský bastard začala Christina Hobbsová pracovat v roce 2009 a pod názvem The Office zveřejnila první verzi na internetu,kde vzbudila ohromný zájem.Později ho s pomocí Lauren Billingsové přepracovaly a upravily do knižní podoby s titulem Beautiful Bastard.


Postavy
Ambiciózní stážistka. Chloe prezentuje moderní ženu tak, jak si ji každý představujeme. Chytrá, krásná, se zdravou sebedůvěrou a připravená 'dobýt' svět. Nenechá se nikým ovládat a nepotřebuje, aby ji někdo vodil za ručičku. Má svou hlavu a své vlastní cíle, za kterými si jde.
Perfekcionalistický šéf. Bennett Ryan je zase perfektním příkladem úspěšného byznysmena. Inteligentní, sexy, trošku arogantní a možná i trošku workoholik. Má za sebou úspěšnou kariéru v zahraničí a teď se vrátil pracovat do rodinné firmy. Bohužel sexuální frustrace dělá své, takže má nepříjemný zlozvyk chovat se ke Chloe jako ... osel.
Sem tam se objeví i kamarádky Chloe, Sara a Julie, a Bennettova rodina, jejíchž jména už si popravdě nepamatuju. A nesmím zapomenout na chudáčka Joela, jenž utratil peníze za růže zcela zbytečně ... Ale nebudu spoilerovat :)

Můj názor
Kniha se střídavě vypráví ze dvou pohledů. Vidíme tak situace, jak je vidí Chloe i Bennett. U jakýchkoliv kapitol psaných z mužského pohledu si nikdy nejsem jistá, jestli jsou realistické, protože nemám představu, jak to chlapům v té hlavě vlastně šrotuje, ale spisovatelky se s tím popraly skvěle. Plusem tohoto řešení je i to, že nejste ve tmě. Místo toho, abyste si vy i hrdinka lámala hlavu nad tím, jak to ten chlap vlastně myslel, si to prostě přečtete v další kapitole.

Další věc, kterou oceňuji, je jednoduchost děje. Možná už jste si všimli, že mám radši knihy, které se zbytečně netáhnou. Tahle je rozhodně jedna z nich.

Nejsem si jistá, proč se mi tato kniha v celé té záplavě erotických románů líbí. Teda proč zrovna tahle? Ono to koneckonců má i svoje mouchy. Pro začátek je to občas  hodně nerealistický, to trhání kalhotek je až trošku divný a konečná zápletka, která je v úplně každé románu (ano píšu o tom, jak se dvě hlavní postavy vždy na chvíli 'rozejdou'), je naprosto idiotská. Nebudu dávat spoilery, ale i tak se opatrně zeptám: Proč by se Chloe po té vší dřině takhle od všeho distancovala? Vždyť všechna její práce mohla přijít úplně na zmar. Pokud máte nějakou inteligentní odpověď, prosím napište ji do komentářů.

Ale abych nekončila negativně, protože tahle kniha si to nezaslouží. Je to jednoduché, oddechové a poměrně krátké. Pokud protáčíte oči nad erotickými romány, které se táhnou jako trilogie, přičemž každý díl má 500 stran (nenápadná narážka), tohle by se vám mohlo líbit. Když přimhouříte oči nad dějem jako takovým a nebudete to brát příliš vážně, čeká vás příjemná četba. Popravdě s tím, co u nás vychází za ehmn ... dílka, je tohle jedna z těch lepších knih mezi erotickými romány, i když je to asi hlavně kvůli tomu humoru.

A samozřejmě stojí za zmínku, že minulý rok v dubnu byla prodána autorská práva na film společnosti Constantin (The Mortal Instruments, The Vow) a jako scénaristka pracuje Stephanie Sanditz.

"Nechápal jsem, co se to se mnou krucinál děje. Zato jsem ale sakra dobře věděl, že s Joelem Cignolim si na rande v žádném případě nevyrazí."


Žádné komentáře:

Okomentovat